Blog compania de curatenia Keep Clean

Cum să cureți salteaua de pete?

Saltelele joacă un rol important în viața noastră, deoarece petrecem o treime din timp pe ele. Cu toate acestea, chiar și cu schimbarea regulată a lenjeriei de pat, acestea sunt expuse la diverse murdării, iar petele pot apărea indiferent de grija noastră. În acest articol, vom analiza cum să scăpăm eficient și fără urme de petele de pe saltea. Este important de menționat că eliminarea petelor pe cont propriu nu oferă întotdeauna un rezultat garantat, deoarece depinde de factori precum vechimea petei, adâncimea murdăriei, materialul tapițeriei și corectitudinea aplicării produselor de curățare. Dacă aveți îndoieli cu privire la succes, este mai bine să apelați la serviciile de curățătorie chimică.
Îndepărtarea petelor de pe saltea
Înainte de a începe curățarea, verificați întotdeauna instrucțiunile de pe saltea pentru a nu deteriora materialul. Dacă se indică faptul că salteaua necesită doar curățare uscată, este mai bine să apelați la specialiști. Nu recomandăm utilizarea remediilor populare, deoarece acestea pot deteriora materialul sau agrava situația.
Pete de cafea și ceai
Amestecați părți egale de oțet și apă într-un pulverizator. Aplicați soluția pe pată și uscați cu un uscător de păr la treapta medie pentru a nu deteriora materialul. Această metodă este eficientă și pentru îndepărtarea petelor de vin roșu.
Pete de sânge
Amestecați o lingură de sare și o lingură de bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de apă până obțineți o pastă. Aplicați pasta pe pată, lăsați timp de 30 de minute, apoi uscați cu un uscător de păr. Pentru pete proaspete, puteți folosi apă rece, dar aceasta poate duce la apariția de urme.
Pete de urină
Amestecați părți egale de oțet, peroxid de hidrogen și apă într-un pulverizator. Aplicați soluția pe pată și uscați cu un uscător de păr. Dacă pata se află pe partea saltelei cu arcuri, îndepărtați mai întâi arcurile, pe cât posibil. Dacă pata nu se îndepărtează, apelați la profesioniști.
Pete de transpirație
Amestecați părți egale de sare și suc de lămâie. Aplicați soluția pe pată și uscați cu un uscător de păr.
Pete de grăsime
Amestecați părți egale de bicarbonat de sodiu și cretă, aplicați pasta pe pată, lăsați timp de 30 de minute, apoi uscați cu un uscător de păr.
Curățarea profesională
Dacă nu sunteți siguri de abilitățile dvs. sau vă temeți să nu deteriorați salteaua, este mai bine să apelați la profesioniști. Specialiștii în curățarea saltelelor folosesc instrumente speciale și produse chimice care îndepărtează eficient petele și bacteriile. Curățarea profesională prelungește durata de viață a saltelei dvs. și ajută la menținerea acesteia în stare perfectă. Puteți comanda curățarea chimică a saltelelor în Chișinău la numărul: 079022277.
Concluzie
Cel mai eficient mod de a evita petele este prevenirea apariției lor. Utilizați o husă de protecție pentru saltea, care poate fi spălată în mașina de spălat. Deși îndepărtarea petelor este o activitate neplăcută, sfaturile noastre vă vor ajuta să faceți față acestei sarcini rapid și eficient. Curățarea regulată și utilizarea unei huse de protecție vor ajuta la menținerea saltelei curate și la prelungirea duratei sale de viață.
Made on
Tilda